Potřebujete půjčit částku 100 000? Půjčka se vám obvykle hodí na koupi nového auta, vybavení bytu či rekonstrukci panelákové kuchyně nebo koupelny.

Půjčka 100000 Kč

Půjčka je typ závazku, který vzniká na základě smlouvy o půjčení věci, konkrétně peněz. Díky této smlouvy přenechá zápůjčitel vydlužiteli určité množství peněz, které musí vrátit po uplynutí dohodnuté doby a zaplatit navíc stanovené úroky. Pokud vydlužitel svůj závazek nesplní, vznikne mu dluh vůči zápujčiteli. Ten jej může vymáhat soudně. Částky do 100 000 vám obvykle půjčí nebankovní i bankovní společnosti, které poskytují dlouhodobé úvěry. U půjček do této výše není vyžadován ručitel ani spolužadatel – manžel nebo manželka. Možností, jak vyřešit situaci, kdy potřebujete peníze je naštěstí několik.

Nebankovní půjčky 100 000 s ručením nemovitostí

Pokud máte ve svém vlastnictví nemovitost, kterou můžete ručit, máte možnost získat velmi snadno pomocí americké hypotéky. Nemovitost dáte do zástavy a můžete mít úvěr za výhodných podmínek na 10-30 let. Peníze můžete mít i do 3 dnů pokud máte k dispozici všechny potřebné dokumenty. Ručit obvykle můžete rodinným domem, chatou, bytem v osobním vlastnictví, ale i družstevním. Dokonce i pozemkem nebo kanceláří. Dokumenty, které musíte k půjčce 100 000 doložit jsou platný občanský průkaz, aktuální výpis z katastru nemovitostí, nabývací titul. Nejdůležitější je schopnost splácet získanou půjčku. Tyto půjčky se splácí po celou dobu trvání půjčky stejnou splátkou. Další možností jak získat půjčku 100 000 Kč je spotřebitelská půjčka. O tuto půjčku může požádat každý občan starší 18 let, s pravidelným příjmem. Výhodou těchto půjček bývá možnost odkladu splátek až o 4 měsíce či odpuštění poloviny splátek při řádném splácení, rychlé vyplacení, posouzení půjčky probíhá v řádech několika minut. Délka splatnosti se obvykle pohybuje od jednoho roku do sedmi let. Nepotřebujete ručitele ani spolužadatele. Pokud potřebujete peníze rychle, můžete zažádat o půjčku online. Podmínky jsou vždy jasně dané a přehledné.

Nebankovní půjčka 100 000 až domů

Nebankovní půjčku 100 000 Kč si můžete také půjčit na pobočce oproti podpisu smlouvy tak můžete ihned obdržet hotovost. Také je možné využít služeb obchodních zástupců, kteří vám půjčku přinesou domů a rovněž si chodí pro týdenní či měsíční splátky. Nevýhodou těchto půjček je velmi vysoké RPSN, často až 400%.

Půjčka 100 000 od soukromých osob

Půjčku 100 000 si můžete také vzít od soukromé osoby. Existuje několik portálů, kde si lidé půjčují mezi sebou větší i menší částky. Stačí se zaregistrovat, podat žádost a počkat na nabídku investorů. Nabídku můžete nebo nemusíte přijmout, můžete se rozhodnout, zda vám nabídka vyhovuje. Můžete si půjčit i menší částky od více investorů, tak, aby jste dohromady získali půjčku 100 000. Zde je ale nevýhoda velkého množství splátek, může se vám tak stát, že opomenete nějakou splátku. Pokud nabídku přijmete, příjde vám poštou smlouva, kde musíte nechat ověřit svůj podpis, třeba na poště a odešlete ji zpět. Po posouzení vaší žádosti vám je půjčka schválena. Důležité je nezatajit informace. Peníze vám jsou připsány do 5 pracovních dní. Poplatky za poskytnutí půjčky vám jsou potom rozloženy do jednotlivých splátek. Jelikož jde o půjčku od soukromých osob, může být nevýhodou vyšší úroková sazba. Někdy je to více než 100%.

Bezúčelová bankovní půjčka 100 000

Půjčit si můžete 100 000 bez dokládání účelu použití. Pokud jste již klientem banky, kde o půjčku žádáte, můžete si o ni požádat ve vašem internetovém bankovnictví a půjčka je vám ihned schválena. Pokud jste novým klientem, nejprve vám založí účet, který ve valné většině není bez poplatků a poté si můžete požádat o půjčku. K žádosti však jako nový klient musíte doložit příjmy, výpis z účtu s výplatou, důchodový výměr, pokud nejste občan čr, tak potřebujete povolení k trvalému či přechodnému pobytu. Půjčka obvykle není poskytnuta ženám na mateřské dovolené a osobám pobírajícím sociální dávky. Žádosti jsou však posuzovány individuálně a každá banka má k půjčce 100 000 jiné podmínky pro schválení. Banka nahlíží do registru solus a bankovního registru klientských informací, kde se dozví, kde máte jaké úvěry a zda platíte či neplatíte řádně své závazky. Pokud je váš záznam negativní, obvykle vám se žádostí o půjčku 100 000 nevyhoví. Na druhou stranu pokud máte více závazků a řádně splácíte, můžete provést konsolidaci půjček (sloučit do jediné) a půjčit si peníze navíc. Díky tomu ušetříte až několik tisíc korun ročně. Pokud jste řádný klient a splácíte včas, banka vám může nabídnout snížení úrokové sazby nebo odpustit až několik splátek. Banky také dnes nabízejí možnost, jak na své půjčce vydělat a to tak, že obvykle část splátky vám převedou na zvláštní spořící účet, kde vám tyto peníze ještě zúročí nebo z každé uhrazené splátky vám stejnou částku převedou na spořící konto. Čím víc zaplatíte, tím je to pro vás výhodnější. Požádat o půjčku můžete v internetovém bankovnictví, pomocí online formuláře, telefonicky nebo přímo na pobočce. Pokud žádáte online, veškeré smlouvy a potřebnou dokumentaci můžete zaslat k dokončení žádosti o půjčku poštou nebo po kurýrovi, který si smlouvy vyzvedne u vás doma. Vy tak nemusíte nikam chodit.

Nevýhody půjčky 100 000 v bance:

  • musíte dokládat příjem
  • nesmíte mít záznam v registru dlužníků
  • vyřízení trvá až 3 pracovní dny

Výhody půjčky 100 000 v bance:

  • odpuštění splátek při řádném splácení
  • splátky si můžete rozložit až na 10 let
  • peníze můžete čerpat ihned po schválení půjčky
  • není třeba dokládat účel
  • nepotřebujete ručitele ani spolužadatele

Nevýhody nebankovní půjčky 100 000:

  • vyšší rpsn kratší doba splácení
  • vyšší splátky
  • nutnost mít vlastní bankovní účet

Výhody nebankovní půjčky 100 000:

  • nedokládáte účel
  • půjčí vám i s exekucí
  • rychlá dostupnost
  • snadné vyřízení
  • bez nahlížení do registrů
  • bez dokládání příjmů

Se srovnáním jednotlivých půjček 100 000 Kč vám pomohou online srovnávače půjček. Nemusíte tedy složitě obíhat jednotlivé pobočky a zjišťovat podmínky. Online srovnávač to za vás udělá během několika málo minut. Pokud vás vybraná nabídka zaujme, stačí si ihned požádat a půjčka 100 000 může být vaše do 24 hodin. Srovnání půjček je zdarma a nezávazné, navíc jsou zde pouze ověření poskytovatelé půjček. Nemůže se tak stát, že natrefíte na podvodníka. Vyhněte se půjčkám jištěným směnkou nebo exekutorským zápisem. Jsou sice snadno dostupné, ale velmi nevýhodné. Úroky se mohou nazývat až lichvářskými. Půjčíte si 100 000 a vrátit musíte třeba až 500 000. Navíc splátky jsou také opravdu velmi vysoké. Pokud už vám nezbývá jiná možnost a tuto půjčku 100 000 využijete, přečtěte si řádně smlouvu, zejména text psaný drobným písmem a veškeré přílohy smlouvy.

Půjčka 100 000 pro podnikatele

Pokud o půjčku 100 000 požádá začínající podnikatel v bance, nemá obvykle velkou šanci tuto půjčku získat. Důvodem je, že nemá téměř žádnou historii. Nemůže doložit daňové přiznání za poslední rok. Naopak podnikatelé s delší historií si mohou 100 000 půjčit bez problémů a obvykle za velmi výhodných podmínek. Peníze mohou použít na rozvíjení firmy, vybudování nové pobočky, zaplatit za zboží či služby. Účel nemusí nijak dokládat. Banky navíc podmiňují získání půjčky vedením podnikatelského účtu. Nabídka bankovních produktů pro podnikatele není nijak široká, postupem času se ale situace zlepšuje a získat podnikatelský úvěr je snažší, než před několika lety. Pokud si podnikatel chce vzít půjčku u nebankovní společnosti, je to jednodušší. Díky nižším nárokům je pak půjčka 100 000 snadno dostupná i pro začínajícího podnikatele či firmu. K získání půjčky tak nemusí dokládat podnikatelský záměr ani daňové příznání, obvykle stačí vydané faktury za poslední tři měsíce, výpis z účtu, platný doklad totožnosti. Také je potřeba mít vlastní bankovní účet. V některých případech je úvěr jištěn nemovitostí. Můžete tak ručit třeba kanceláří. Při půjčce 100 000 zvažte také pojištění proti neschopnosti splácet. Hodí se vám v případě, že onemocníte a jste dlouhodobě v pracovní neschopnosti nebo při ztrátě zaměstnání. Mnoho lidí na toto zapomíná. Pokud se něco stane a vy nemáte jak splácet půjčku, je už obvykle pozdě pojištění řešit. Částky za pojištění nejsou nijak závratně vysoké a rozhodně vám to ušetří spoustu problémů.

Hodnocení kategorie 4.5
Půjčka 100000 Kč hodnocení návštěvníků 4.2/5 z 11 hlasů.

Upozornění: Poslední aktualizace článku proběhla 20. 6. 2016. Uvedené informace již nemusí být platné. Aktuální informace naleznete vždy na stránkách poskytovatele daného produktu.

Doporučujeme

Doporučujeme

Diskuze